Voor de lustrumeditie van Taptoe 's-Hertogenbosch 2017 zijn een aantal fantastische korpsen gecontracteerd die garant staan voor een hoogstaande en afwisselende avond op zaterdag 17 juni a.s. Met het Wereld Muziek Concours WMC in het verschiet laten de deelnemende korpsen niets aan het toeval over: zij laten in 's-Hertogenbosch zien en horen waartoe men in staat is. Met de toezegging van JUBAL Drum & Bugle Corps uit Dordrecht is het showprogramma compleet.

De deelnemers aan de taptoe zijn:

-Kamper Trompetter Korps (KTK) - Kampen
-Showband Takostu - Stiens
-Drumfanfare Amantius - Den Bosch
-Drum- en Showfanfare ADVENDO - Sneek
-Drumfanfare EXEMPEL – Empel
-JUBAL Drum&Bugle Corps - Dordrecht
-Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen (KNG) – Leiden

Maar ook het deelnemersveld aan de indrukwekkende streetparade is uitgebreid. Behalve JUBAL Drum&Bugle Corps neemt ook nog Harmonie UNION uit Nuland deel. Hiermee komt het deelnemersveld op twintig korpsen die in de historische binnenstad van ’s Hertogenbosch te horen en te zien zullen zijn tussen 13.00 en 15.00 uur.

Streetparade ’s Hertogenbosch 2017

Locatie : De Parade/binnenstad te ’s Hertogenbosch
Datum : Zaterdag 17 juni 2017 tussen 13.00 uur en 15.00 uur

De toegang tot de streetparade is volledig gratis maar misschien wilt u zaterdagavond 17 juni de fraaie taptoe ook meemaken? De kaartverkoop is al in volle gang, er kunnen vanaf 9 euro kaarten voor zitplaatsen worden gekocht. Waar? 

- bij VVV Den Bosch aan de Markt tot zaterdag 17 juni
- bij de infostand op de Parade op zaterdag 17 juni tot 17.00 uur
- bij kassa Stadion De Vliert op zaterdag 17 juni vanaf 17.00 uur
- of online via www.taptoe-shertogenbosch.nl

Taptoe ’s Hertogenbosch 2017

Locatie : Stadion De Vliert, Victorialaan 21, 5213 JG ’s-Hertogenbosch

Datum : Zaterdag 17 juni 2017 vanaf 18.30 uur (stadion open), tussen 19.30 en 22.45 uur

Meer informatie: bekijk de website http://www.taptoe-shertogenbosch.nl

Taptoe Havelte 2017, onderdeel van de Bevrijdingsdag op het terrein van Toegangspoort Holtingerveld, brengt meer dan 100 muzikanten op de been die op vrijdag 5 mei een fraaie afwisselende muziekshow geven. De drie deelnemende korpsen komen uit Veenendaal, Vught en Marum.

Taptoe Havelte gaat van start met een marcherend optreden van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie, die start vanaf de Johannes Post Kazerne. Dit muziekkorps wordt rond 13.30 uur verwacht bij het taptoeterrein/Schaapskooi. Aansluitend treedt de Scheepjeswolharmonie uit Veenendaal als eerste op, met een show met het thema dat geïnspireerd is op water: “Mariteam”. De plm. 30 muzikanten spelen tijdens deze show o.a. melodieën uit Pirates of the Caribbean en Jaws. Maar ook de Amsterdamse Grachten en het Land van Maas en Waal komen muzikaal aan bod. Daarna is het de beurt aan de Groningse topshowband uit Marum. Showband Marum brengt een gloednieuwe show op de mat, waarmee de dames en heren muzikanten op 30 juli a.s. uitkomen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Onder de titel “Wild” verbeeldt showband Marum het waargebeurde verhaal van de jonge Cheryl Strayed, die ervaart hoe het is om, alleen, een wandeltocht van meer dan 1600 kilometer af te leggen.

Gezamenlijke finale 
Tot slot verzorgt het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie uit Vught een showoptreden op het taptoeterrein. Anno 2017 houden vrijwilligers uit heel het land de muzikale traditie van het Regiment Genietroepen nog steeds op enthousiaste wijze in stand. Hun Vrijwillig Fanfarekorps der Genie is gevestigd op de Van Brederodekazerne te Vught, en wordt gevormd door 55 muzikanten uit heel Nederland die marsklassiekers als Standard of St. George, Punjaup en de Kolonel Heemskerk van Beesd Mars over het voetlicht brengen. Het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie treedt op in een replica van het Genie uniform uit 1888. De taptoe wordt (rond 15.00 uur) besloten met een finale van alledrie korpsen, die gezamenlijk een prachtige koraalwerk en het Wilhelmus spelen. Natuurlijk ontbreekt ook het Signaal Taptoe niet, een element die dit jaar een bijzonder tintje krijgt. Taptoe Havelte wordt deskundig gepresenteerd en toegelicht door ladyspeaker Grietina Bouma uit Assen.

Meer activiteiten 
Taptoe Havelte is onderdeel van Bevrijdingsdag 2017 op het terrein van de Toegangspoort Holtingerveld, dat dit jaar voor de vierde maal georganiseerd worden door de ROAAH, op verzoek van de gemeente Westerveld. De taptoe wordt georganiseerd door Buro Reprise uit Beilen. Vanaf 11 uur kan jong en oud op het terrein terecht voor o.a. Roofvogelshows, Foodtrucks, ritjes met de HeideExpress en bezichtiging van oorlogsmaterieel. Er zijn ook activiteiten als de stormbaan, handboogschieten, luchtbuksschieten, springkussen en de klimtoren. Tijdens de hele dag is er Bevrijdingsmarkt, met diverse kraampjes en horeca. Entree is €3,- p.p. , kinderen gratis. 
Kijk voor alle informatie over Taptoe Havelte 2017 op www.buroreprise.nl en voor informatie over Bevrijdingsdag Holtingerveld op Hetnationaleparkvandrenthe.nl

Vanaf 26 april 2017 19:30u. is de markt in het centrum van Hengelo voor de vierde keer opnieuw het decor voor de KoningsTaptoe. Zes bijzondere orkesten van een hoge kwaliteit zullen hun shows ten gehore brengen. Het muzikale evenement wordt afgesloten met een gezamenlijke finale.

Op de vooravond van Koningsdag organiseert de Stichting Taptoe Hengelo opnieuw de KoningsTaptoe. Vijf orkesten zetten zes spectaculaire shows neer. De organisatie heeft dit jaar opnieuw gezorgd voor tribunes om de grote hoeveelheid mensen de kans te geven gratis te genieten van de gevarieerde shows. De deelnemende orkesten: 

- KDO uit Groessen
- Jubal uit Zwolle
- Juliana uit Amersfoort
- Jachthoornkorps Urk
- Vrijwillig fanfarekorps der Genie uit Vught

De start om 19:30u. is het voorprogramma met de Hengelose Big Band “Big Bang” in samenwerking met de Hengelose dansschool El Centro de la Salsa om het publiek te verwelkomen. Om 20:00u. precies geven acht klokslagen de formele start van de Koningsdagactiviteiten.

Finale
De KoningsTaptoe 2017 wordt afgesloten met een gezamenlijke finale. Alle orkesten zullen op het taptoeterrein verzamelen en in een prachtige opstelling gezamenlijk de finale uitvoeren. De finale wordt afgesloten met het laten horen van het Nederlandse volkslied.

De Huizer Taptoe is de feestelijke afsluiting van Koningsdag. Veel mensen genieten ieder jaar van de gezellige sfeer en het aansprekende programma. Voor jong en oud echt een feestje.

Gemeenteraadslid Rob Bource heeft zich voor de vierde keer ingezet om de Taptoe in Huizen op Koningsdag mogelijk te maken. Samen met de Oranje Stichting Huizen en de steun van betrokken sponsors is dat opnieuw gelukt. Al met al weer een mooie mix van bekende en minder bekende korpsen die een breed publiek zullen aanspreken. De Stichting Combinatie van Korpsen heeft weer bijgedragen aan het afwisselende programma voor deze avond. Goed voor veel luister- en kijkplezier dus.

Na de verschillende shows is er een massale finale waarbij naast een koraal, het Taptoesignaal, de 2 bekende verzen van het Wilhelmus ten gehore zullen worden gebracht. De locatie is weer het prachtige hoofdveld van de S.V. Huizen met de fraaie overdekte tribune. In de schitterende kantine en op het terrein zijn verder een hapje en drankje verkrijgbaar.

TOEGANG VRIJ – ruime parkeergelegenheid aanwezig

Wanneer : Koningsdag donderdag 27 april 2017

Waar : S.V. Huizen terrein - IJsselmeerstraat 3 - 1271 AA Huizen

Aanvang : 20:00 uur

Optredende korpsen:

Rijnmondband uit Schiedam ( 2 shows)
• de show ‘soulmates’ geeft niet alleen aan dat de muzikanten een club echte vrienden zijn. Verder zegt de titel iets over het thema van de show. De swingende soulmuziek met bekende melodieën zorgt dat u niet stil kunt blijven zitten. 
• In de nieuwe show ‘La Balle Rouge’ spelen, naast de muzikanten, vier grote rode ballen een prominente rol. Zij vormen het decor van een indrukwekkend schouwspel waarbij u van begin tot eind meegenomen zult worden. Schitterende muziek, onder andere de prachtige virtuoze Feestouverture van Shostakovich, uitgevoerd met herauttrompetten, maar ook muziek uit de film ‘Moulin Rouge’, acrobatiek en meer!

Drumfanfare Amantius uit ’s-Hertogenbosch 
• de nieuwe show ‘Legends’ beleefd zijn première. Het begint met de Russische klanken van de ‘Marshal Zhukov March’. Binnen dit allesomvattende thema komt veel verschillende muziek voorbij. Van Bach tot Queen en van Frank Sinatra tot Coldplay. Legendarische muziek voor jong en oud!

Chr. Muziek- en Showband Bernhard uit Amersfoort 
• presenteert hun gloednieuwe show ‘It’s All About Time’ waarin alles draait om tijd. ‘Opzij, Opzij, Opzij’ van Herman van Veen. Verder bekende nummers zoals ‘Laat het vanavond gebeuren’ van De Dijk en ‘Slow Down’ van Douwe Bob. Maar ook ‘Take Your Time’ van Sam Hunt en ‘Time After Time’ van Cyndi Lauper. Klassiekers zoals ‘Time of Your Life’ en ‘If I Could Turn Back Time’ van Cher ontbreken niet.

Drum- en Showband MCC uit Laren 
• de show ‘Moving Time’ maakt een reis door de tijd. Van ‘ Sing, Sing Sing’, naar ‘Night Fever’en van ’I won’t give up’ naar’ Uptown Funk’.

Voor meer informatie: http://oranjestichtinghuizen.nl/taptoe/

Met nog maar enkele weken te gaan, worden in de voorbereiding op de 2017 Editie van De Frans Marcus Memorial Taptoe Bergen op Zoom de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Zaterdag 27 mei wordt een zeer spectaculaire internationale editie. Met dank aan onze sponsoren is er in de opmaat het avondprogramma in de middag, tussen 14.30 – 17.00 uur weer een Streetparade door het centrum met medewerking van (3 korpsen vermelden).

Voorafgaand aan de Taptoe zal er om 19.30 uur een voorprogramma verzorgd worden door Drum & Bugle Korps Jong Jubal uit Dordrecht, de huidige Nederlands kampioen Jeugd Korpsen. Als eerbetoon aan Frans Marcus hebben zij zich spontaan aangeboden om te komen spelen op deze bijzondere avond.

De Street Parade, het voorprogramma en de staanplaatsen tijdens de Taptoe zijn gratis toegankelijk. Alleen voor de zitplaatsen op de tribune, waar nog kaarten voor beschikbaar zijn, rekent de Stichting €12,50. U kunt die bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De Frans Marcus Memorial Taptoe Bergen op Zoom wordt opgeluisterd door de volgende korpsen:
- Chr. Showkorps Irene – Ede
- Massed Pipes - Drums &Dancers – België 
- Jubal Drum & Bugle Corps - Dordrecht
- Pasveerkorps – Leeuwarden
- Rijnmondband – Schiedam
- Amigo Show & Marchingband – Leiden
- RHONRAD TURNEN Bergicher Turnvereniging uit WUPPERTAL Duitsland

De reacties die we in de aanloop naar de 2017 Editie mochten ontvangen, zijn voor ons als organisatie dan ook meer dan een stimulans om er ook dit jaar weer een succes van te maken. De organisatie Frans Marcus Memorial Taptoe Bergen op Zoom is dan ook trots op de korpsen die we u kunnen presenteren.

Bezoek onze website voor meer achtergrondinformatie via www.taptoebergenopzoom.nl . Als organisatie zien we graag weer een groot aantal bezoekers, die net als de editie van 2015 onder de indruk zullen zijn van deze mooie avond, op het mooiste plein van Nederland!